Kütüphane

Okulumuzun eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak,öğretmenlerin mesleki çalışmalarına yardımcı olmak, öğrencilerin derslerini olduğu kadar boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yapıcı, eleştirici ve estetik değerlere ilgi duymalarını sağlamak, bütün kullanıcıların düşünme yeteneğinin geliştirilmesi ve bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmaktır.

Kütüphane koleksiyonumuz yaş gruplarına göre çocuk /ilköğretim bölümü ve lise/yetişkin bölümü olarak 2 kısımda konumlanmış; önce düşünen, araştıran ve sorgulayan genç beyinlere en iyi desteği vermek amacıyla kurulmuştur ve her geçen gün kendini yenilemektedir.

Kütüphanemiz, kullanıcısının okuma, araştırma, ödev, proje, sunum ve kültürel etkinliklerine cevap verebilmek için her türlü kaynağa ve teknolojik altyapıya sahiptir.

Kütüphanemizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre sınıflandırılarak, kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına imkan tanıyan, açık raf sistemine göre raflara yerleştirilmiştir. Kütüphanemiz tamamıyla otomasyona geçmiştir. Kütüphanemizi İnternet üzerinden tarayarak aradığınız kaynakların bibliyografik künyelerine erişebilirsiniz.

Online katalog taraması için tıklayınız.

Okul Kütüphanemiz;

Haftaiçi 08:00-17:00 arası açıktır.

Haftaiçi öğle yemeği saati ve tüm tenefüslerde kütüphanemiz açık bulunmaktadır.