Fizik Laboratuvarı

Fizik bilimi, madde ve enerjinin ölçülebilir özellikleri arasındaki temel bağıntılarla, evrenin sırlarını açıklamaya çalışan nicel bir bilimdir.

Olayları açıklamaya çalışırken; gözlem yapma, ölçüm yapma, olaylar arasındaki ilişkileri deneylerle kanıtlama gibi çeşitli aşamalardan oluşan bilimsel yöntemden yararlanılır.

Fizik zümresi olarak önceliğimiz, öğrencilerimizin fiziksel olaylara karşı ilgi duymalarını sağlamak, proje grupları oluşturmak, gözlemledikleri olayları bilimsel yöntemler kullanarak çözümleyebilme yeteneğini kazandırarak onları laboratuvar çalışmalarına yönlendirmektir.

Okulumuzda laboratuvar çalışmalarının amacı, derste öğrenilen fizik prensiplerini ve kanunlarını kendi hazırladığımız koşullar içinde doğrulamaya ve ikna olmaya çalışmaktır.