Kimya Laboratuvarı

Fen Bilimleri derslerinin amacı, öğrencinin teorik bilgileri hayata geçirmesini sağlamak, yaratıcı, analitik düşünmeyi öğretmek ve somut gerçekliğe ulaştırmaktır. Kimya Dersi, laboratuvarda deneylerle desteklenmekte ve böylelikle öğrenci ders içinde edindiği bilgileri yaşayarak ve yaparak pekiştirmektedir.

Ayrıca öğrenciler bu laboratuvarda hassas ölçümler yaparak en doğru sonuca ulaşmayı amaçlarken yeni maddeler keşfetmenin de keyfini yaşamaktadır. Deney sırasında grup içinde nasıl çalışması gerektiğini, sorumluluk almayı ve dikkatli çalışmayı da öğrenmektedir.

Kimya Laboratuvarı, öğrencilerin tek başına veya gruplar halinde çalışmasına yönelik olarak her türlü araç-gerece ve teknolojik alt yapıya sahiptir. Her bankoda su ve gaz vanaları, ayrıca elektrik bağlantısı bulunmaktadır.