Biyoloji Laboratuvarı

Biyoloji bölümü uygulamaları, öğrencilerimizde bilimsel düşünebilme yeteneğini geliştirmeyi, gözlem ve deneylerle araştırma yapmayı, sebep-sonuç ilişkisi kurabilmeyi ve kapsamlı düşünüp yorum yapabilme becerilerini kazandırmayı amaçlar.

DERS İÇİ ETKİNLİKLERİMİZ

• Derslerde işlenen her konu laboratuvar ortamında grupça ve bireysel olarak yapılan deneylerle desteklenmektedir.
  • 3D video ve simülasyonlar, müfredatla uyumlu belgeseller, interaktif sunumlar ve çeşitli görseller ile konular pekiştirilir.
  • Öğrencilerimiz yazılı sınavların yanı sıra etütler ve düzenli takip edilen ödevler ile değerlendirilir. Bu uygulamaların sonuçlarına göre öğrencilerimizin eksiklikleri belirlenir ve bu eksikler bireysel çalışmalarla tamamlanır.
  • Öğrencilerin bilimsel yönlerini geliştiren en önemli etkenlerden biri de proje çalışmalarıdır. Bu bilinçle öğrencilerimiz çeşitli araştırma projelerine yönlendirilir, TÜBİTAK gibi araştırma proje yarışmalarına katılımları sağlanır.
  • Öğretim programlarına uygun olarak öğrencilerimize geziler düzenlenir, çeşitli bilim insanları ve üniversiteler tarafından verilen seminerlere katılımları sağlanır.
  • Öğrencilerimizin geliştirdikleri projeler, yıl sonunda okulda düzenlediğimiz FKB (Fizik-Kimya-Biyoloji) günleri etkinliğimizde sergilenir.

TEMEL HEDEFLERİMİZ;

Bilimsel düşünebilme yeteneğine sahip, ezberci eğitimden uzak, analitik düşünen, sentez ve yorum yapabilen, dünyadaki ve ülkemizdeki güncel olayları takip eden ve sorunların farkında olan, yetenekli, becerikli, başarılı sorumluluk sahibi, duyarlı nesiller yetiştirmektir.