Bilgisayar Laboratuvarı

Okulumuzda mevcut bulunan bilişim teknolojileri laboratuvarında öncelikle bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin kazanımları, öğrencilerin uygulamalarla destekli olarak öğrenmeleri ve teknoloji üreten bireyler haline gelmeleri hedeflenerek oluşturulmuştur. İngilizce bölümü gibi okulumuzda bulunan diğer branşlar tarafından da laboratuvarımız, bilgisayar tabanlı eğitim destekli aktiviteler için de kullanılmaktadır. Laboratuvarımızda her öğrenci bireysel olarak ders boyunca bilgisayar kullanabilmekte ve uygulamalarını masaüstü bilgisayarlarda gerçekleştirebilmektedir. Laboratuvarımızda kablolu ve kablosuz internet ile her öğrenci ders kapsamında kontrollü bir şekilde internet kullanabilir. Sınıfımızda bir adet akıllı tahta ve 25 adet masaüstü bilgisayar bulunmaktadır.

3D LABORATUVARI

Sınıf ve laboratuvar ortamında aktif olarak gözlemleyemeyeceğimiz maliyeti yüksek deneyleri ve konu anlatımlarını 3D animasyon ve simülasyon teknolojisini kullanarak adeta gerçek ortamında deneyimleme fırsatını bulduğumuz 3D sınıfımız bulunmaktadır. Özellikle fizik, kimya, biyoloji, geometri derslerinde öğretmenler rehberliğinde derslerin gereken kısımlarında 3D laboratuvarımızdan aktif olarak faydalanmaktayız. Bir adet özel masa üstü bilgisayar, özel tasarlanmış projeksiyon, kablosuz klavye ve fare, 25 adet 3D gözlük ve özel dizaynı ile laboratuvarımız öğrencilerimizin kullanımındadır.