Etkili ve Verimli Ders Çalışma

1. Okuldan eve geldiğinizde yarım saat veya kırk beş dakika dinlenmeye ayırın. Bu arada bir şeyler yiyebilirsiniz.
  2. Ders çalışılan yerin düzeni çok önemlidir. Bir masada çalışmalısınız. Yumuşak bir koltuk kanepe veya yatak ders çalışma veriminizi düşürür ve uykunuzu getirir. Çalışma esnasında işimize yaramayan defter, kitap ve diğer araç ve gereçleri kaldırmamız gerekir. Çünkü bu gereksiz malzemeler hem kafamızı karıştıracak, hem de bizi lüzumsuz yere meşgul edecektir.
  3. Kendinize küçük bir defter tutun. Her gün verilen ödevleri not edin. Böylece "Unuttum" mazereti ortadan kalkmış olur.
  4. Çalışmaya size zor gelen derslerden başlayın.
  5. Derslerinizi günü gününe tekrar edin. Derslerinizi son güne bırakmayın.
  6. Konuya çalıştıktan sonra pekiştirmek için soru çözün ve mutlaka yanlış cevapladığınız soruları okulda öğretmenlerinize sorun.
  7. Her gün dersiniz bittikten sonra, ertesi günkü ders programınıza göre çantanızı hazırlayın ve yatmadan önce kontrol etmeyi unutmayın.
  8. Ders çalışmayı bir görev ve zorunluluk olarak değil, zevk olarak görün. Yeni bir şeyler öğrenmenin ve kendinizi geliştirmeye bir parça daha katkıda bulunmanın tadını çıkarın.
  9. Ders çalışırken en iyi şekilde kullanmamız gereken şey, zamanımızdır. Bunun için bir zaman programlamasına ihtiyaç vardır. Böyle bir programlamayı herkes kendine göre yapabilir ya da rehberlik servisinden yardım alabilir.  Bir zaman programlaması aşağıdaki gibi olabilir.

17:00  Eve geliş
17:00-17:30 Dinlenme
17:30-18:00  O Günün Okul Tekrarı
18:00-18:30  Dinlenme-Yemek
18:30-19:30  Ödevler
19:30-20:30 Test Çözümü
20:30-21:30 Dinlenme Kendine Ait Zaman
21.30-22.00 Çanta Kontrolü- Kitap Okuma
22.00 Yatış

Hedefiniz doğrultusunda yapacağınız planlı, programlı bir çalışma sizi başarıya götürecektir.