Yerli Malı Haftasını Kutladık

Cumhuriyet döneminde Yurdumuz yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Yurdumuzun her köşesi çok büyük zararlar görmüştü. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde kıvranıyordu. Atatürk bu duruma çok üzülüyor ve bu durumdaki halka bir şeyler vermek istiyordu.

Atatürk’ün 1923 yılında topladığı İzmir İktisat Kongresinde,  yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM' de yaptığı konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır.  Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir.

Özellikle İlkokul öğrencilerimize yerli malı kullanımının aşılanması, tutumlu olma, tasarruf yapma gibi konular hafta boyunca derslerimizde işlendi. Kutlama çerçevesinde öğrencilerimiz meyveler rondu yaparak tanıtımlarını şarkılar eşliğinde sergilediler. İlkokul bölümünde yapılan etkinliklerde, Ağustos böceği ile karıncanın masalı canlandırılarak çalışmanın ve özdenetim yapmanın önemine vurgu yapıldı.

Etkinliklerimiz boyunca evlerden getirilen çeşitli ürünler açık büfe halinde sunularak yerli ürünlerin kullanım konusunda farkındalıklar oluşturuldu.

Yerli Malı Haftasını Kutladık