Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuruları Başladı

Tam Eğitim Bursu sınavını kazanarak TED ailesine katılma ve iyi bir eğitim alma şansı bulan öğrenciler Türk toplumunun geleceğini daha sağlam temeller üzerine inşa ederek yarınlara umutla bakılmasında büyük bir rol üstleniyor.

Tam Eğitim Bursu sistemine, başvuru koşullarını taşıyan adaylar arasından, yazılı sınav ve ev ziyareti-mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşan bir süreçle öğrenci alınır.

Tam Eğitim Bursu Sınavı 24 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00 ‘da yapılacaktır.

Sınav başvuruları 24 Aralık 2017 - 11 Şubat 2018 tarihleri arasında http://burs.ted.org.tr/burs-basvurusu/basvuru-formu/ adresinden online olarak alınacaktır.

Tam Eğitim Bursu (TEB)  Sınavı Başvuru Koşulları:

TEB Sınavına başvuracak adayların;

• T.C. vatandaşı olması,
  • 2017-2018 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması,
  • Öğrencinin  “Bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2016-2017 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne),
  • Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri brüt asgari ücretin 2,25 katı, yaklaşık 4000 TL’den düşük olmalıdır.

Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler TAM EĞİTİM BURSU sınava başvuru yapamazlar.

Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuruları Başladı