AFAD Ekipleri Okulumuzda-Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Konya AFAD ekipleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize yönelik sunumlar düzenlediler. Öğrencilerimizin merakla izlediği sunumlar olası bir afet durumu için onların belleklerinde önemli izler bıraktı.

AFAD ekibi ilk olarak konferans salonumuzda toplanan öğrencilerimize AFAD tanıtım videosunu izlettirdiler. Ardından afet ve acil durumlar için gerekli olan bazı noktalara değinerek evimizde bir acil durum çantasının hazır bulunması uyarısını yaptılar. Bu çantada hangi eşyaların bulunması gerektiğini örneklerle anlatarak kişiyi tanıtıcı bir belgenin de çanta içerinde bulunması şartını da anlattılar.

Tüm acil durumlar için kullanılan 112 nolu hattın da önemini aksettirerek afet anında alınacak tedbirleri bir video eşliğinde gösterdiler.

Sunum sonrasında öğrencilerimiz sınıflarına geçerek bir deprem tatbikatı ve akabinde yangın anında okul tahliyesi çalışması yapıldı. Tahliyenin ardından yangına nasıl müdahale edilebileceği örnek sunumlarla gösterildi.

AFAD Ekipleri Okulumuzda-Deprem Ve Yangın Tatbikatı