Meteoroloji 8. Bölge Ziyareti

Hava olaylarının oluşumu ve günlük hayattaki önemi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri Zümre Öğretmenleri ile  “Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’ne” ziyarette bulunuldu. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü görevlilerinden Nurettin Başaran’ın sunumları ile atmosfer olaylarının oluşumu, değişimi ve günlük hayattaki önemi anlatıldı.

Hava tahmininde geçmişte kullanılan ölçüm aletleri tanıtıldı. Günlük hava tahminlerinin belirlenmesinde ülke genelinde Erzurum, Ankara, Samsun, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Isparta, Adana ve Kayseri illerinde gündüz ve gece olmak üzere günde iki kez meteorolojik balon uçurulduğu; tüm dünyada saat 14.35 ve 02.35 ‘de aynı anda uçurulduğu söylendi. Uçurulan balonlar her yükseklikte sıcaklık, basınç, rüzgâr, yön, hız ve nem verileri elde edildiği kaydedildi. Şuanda dijital sistem kullanıldığı değişen verilerin sistemde hemen görüntülendiği belirtildi.

Meteoroloji 8. Bölge Ziyareti