Güneş Sistemimizi Tanıyoruz

Tam Eğitim Burslu öğrencilerimiz ve anaokulu öğrencilerimizin buddy çalışmaları kapsamında güneş sistemimizi tanıyoruz etkinliğini okulumuz rehberlik servisi ile birlikte gerçekleştirdik. Etkinliğimizin ilk aşamasında ortaokul ve liseden gelen öğrencilerimiz anaokulu öğrencileriyle birlikte gezegenleri ve uyduları gerçek görüntülerine bağlı kalarak boyadılar.

Etkinliğin ikinci aşamasında Tam Eğitim Burslu öğrencilerimiz tarafından gezegenlerin isimleri, boyutları, güneş sistemindeki konumları, sıcaklıkları, hızları ile ilgili hazırlanan bilgiler anaokulu öğrencilerimizle paylaşılmıştır. Daha sonra Tam Eğitim Burslu Öğrencimiz Oğuzhan Metin Tosun tarafından hazırlanan su roketi ile uzaya nasıl yolculuk yapılabileceği hakkında bir deney gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz bilgilerini paylaşmanın yanı sıra farklı yaş grubundaki arkadaşlarıyla birlikte ürün çıkarabilmeyi, farklı seviyelere göre bilgilerini düzenleyip sunmayı,  hazırlanan roket ve gezegenler aracılığıyla gösterip-yaptırma tekniğini kullanarak kalıcı ve verimli öğrenmeyi gerçekleştirdi. Bu kazanımların yanı sıra farklı yaş grupları ile sosyal temasa geçen öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi.

Güneş Sistemimizi Tanıyoruz