Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuruları Devam Ediyor

Tam Eğitim Bursu sınavını kazanarak TED ailesine katılma ve iyi bir eğitim alma şansı bulan öğrenciler Türk toplumunun geleceğini daha sağlam temeller üzerine inşa ederek yarınlara umutla bakılmasında büyük bir rol üstleniyor.

Tam Eğitim Bursu sistemine, başvuru koşullarını taşıyan adaylar arasından, yazılı sınav ve ev ziyareti-mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşan bir süreçle öğrenci alınır.

Tam Eğitim Bursu Sınavı 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00 ‘da yapılacaktır.

Sınav başvuruları 24 Aralık 2018 – 09 Mart 2019 tarihleri arasında http://connected.ted.org.tr/Schoolarships adresinden online olarak alınacaktır.

Tam Eğitim Bursu (TEB)  Sınavı Başvuru Koşulları:

TEB Sınavına başvuracak adayların;

T.C. vatandaşı olması,
2018-2019 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması,
5. ve 8. sınıf öğrencilerinin “Bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2017-2018 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne),
Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri 4500 TL’den düşük olmalıdır.
Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler TAM EĞİTİM BURSU sınava başvuru yapamazlar.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız...

Tam Eğitim Bursu Sınavı Başvuruları Devam Ediyor