Şivlilik Geleneği Her Yıl Olduğu Gibi Okulumuzda Devam Ediyor!

Şivlilik, Konya’da Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecede ve Regaip Kandili sabahı çocuklarca yapılan kandil kutlama geleneğidir.

Günümüzde de devam ettirilen bu gelenek; irili ufaklı karpuz, davul, sünme ve kuyruklu ismi verilen kağıt fenerlerle, mumlarla mahallelerde kutlanmaktadır. Yine ev sahiplerinin önceden hazırladığı şekerlemelerden çocuklara dağıtılır.

Okulumuzda da Şivlilik Geleneğinin devam ettirilmesi, dini değerlerin önemsenmesi, paylaşımcılığın artırılması adına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümresi öncülüğünde küçükten büyüğe tüm öğrencilerimizle çeşit çeşit ikramlarla neşeli bir şekilde kutlandı.

Şivlilik Geleneği Her Yıl Olduğu Gibi Okulumuzda Devam Ediyor!