12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programımızı Düzenledik

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”

Dizeleriyle bir milletin haklı haykırışını dile getiren Mehmet Akif ERSOY, Türk milletinin ezelden beri bağımsız ve hür yaşama alışkanlığını İstiklal Marşıyla perçinlemiştir.

İstiklal Marşının kabulünün 98. Yılında K-12 bütünlüğü içerisinde bir program düzenledik. Programa katılan tüm gruplarımız, İstiklal Marşının Türk toplumu için önemini çeşitli etkinlik ve söylemlerle yansıtmaya çalıştılar. Aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından ve eserlerinden kesitler drama ve sunum yoluyla aktarıldı.

Program sonunda okulumuz ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen “ İstiklal Marşını Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.