TED Konya Koleji İklim Değişikliği İçin Grevde

Okulumuz öğrencileri, dünyamızda yaşanan iklim değişikliğine tepki göstermek amacıyla bir ilke imza attı. Tüm TED okullarında 29 Mart Cuma günü saat 10.30’da başlayan greve, öğrencilerimiz de katılarak boşa sarf edilen kaynakların yol açtığı yıkımlara karşı dik bir duruş sergilediler.

İlk olarak İsveç’te 16 yaşında Greta Thunberg’in başlattığı grev, Türkiye’de tüm TED okullarının katılımıyla düzenlenen etkinliklerle daha da anlamlı hale geldi. “İklim Değişikliğine Hayır” grevi,  bu öğrencinin Cuma günleri okula gitmemesi ve savunduğu fikirleri Birleşmiş Milletler toplantısında yansıtmasıyla bütün dünyaya yayıldı.

“İklim Değişikliğine Hayır” parolasıyla konferans salonunda bir araya gelen öğrencilerimiz, öncelikle iklim değişikliğine neden olan faktörleri tartıştılar. Daha sonra hazırladıkları pankartlarla görmek istedikleri dünyayı anlatan fikirlerini haykırdılar.

TED Konya Koleji İklim Değişikliği İçin Grevde