TED Koleji Açık Sınıf Uygulamalarıyla Eğitim Sürecinde Fark Yaratmaya Devam Ediyor

TED Konya Koleji Özel İlkokulunda uygulamaya konulan ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz  “Açık Sınıf” uygulamalarıyla, öğrencilerimiz anne-baba ve yakınlarıyla bir araya geliyorlar.

Yapılan etkinlik çerçevesinde öğrencilerimiz, seçtikleri bir konu doğrultusunda hazırlıklar yaparak sınıf ortamında arkadaşlarına, öğretmenlerine,  anne-baba ve yakınlarına hazırladıkları bu konuları aktarıyorlar. Türkiye’de ilk defa TED okullarının uyguladığı, okulumuz öğrencilerinin de bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği etkinlikte; bilgi edinme, edindiği bilgiyi kullanabilme, kendini toplum karşısında ifade edebilme, özgüven kazanma gibi bireysel becerileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle velilerimizin büyük ilgi gösterdiği etkinliğimiz, belli süreçler halinde devam ediyor. Konuların özelliklerine göre hazırlanan çeşitli oyunlar oynuyorlar, Türkçe ve İngilizce şarkılar söylüyorlar. Zaman zaman etkinliklere velilerimizin katılımı da sağlanıyor. Sunum sonunda öğrencilerimiz ve velilerimiz, kokteylde sunulan ikramlarla güzel dakikalar geçiriyorlar.