Öğrencilerimiz 9. Uluslararası Genç Eleştirmenler Sempozyumuna Katıldı

Okulumuz 10. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, TED Ankara Kolejinin ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye’nin liseler arası en büyük edebiyat platformu olan Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumuna katıldı. Türkiye’nin çeşitli il ve okullarından gelen 1000’i aşkın öğrenci ve öğretmenin katıldığı sempozyumda, yazar Hakan Bıçakçı ile Yaratıcı Yazma Atölyesinin de aralarında bulunduğu 5 dilde 15 farklı oturum yer aldı.

10 Mayıs Cuma günü sabah 9.30’da yapılan açılışın ardından katılımcılar, atölye çalışmaları için farklı gruplara dağıldılar. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olmak üzere beş dilde öğrencilere yönelik; Şiir, Edebiyattan Sinemaya Uyarlama, Hikâye Anlatıcılığı, Öykü, Tiyatro, Roman, Karşılaştırmalı Edebiyat, Yaratıcı Drama ve Yaratıcı Yazma Atölyelerinde oturumlar düzenlendi. Oturumlar esnasında katılımcı öğrenciler, eleştirel okuma tekniği ile edebî yapıtları inceleyerek birbirleri ile düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar.

Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu, düzenlenen Tesadüfen Konseri ve ödül töreni ile sona erdi.

Öğrencilerimiz 9. Uluslararası Genç Eleştirmenler Sempozyumuna Katıldı