Kolejliler Bayramlarını Doyasıya Kutladılar

19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk safhasıdır.19 Mayıs, kökleri tarihin en eski çağlarına uzanan Türk ulusunun gençleşmesinin simgesidir. Bu ölümsüz simge bugün 100. Yılını geride bırakıyor.

TED Konya Koleji gençleri bırakılan bu emaneti en güzel şekilde korumanın yanında nesilden nesile aktarılması adına her zaman ilklere imza atmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz, kutladıkları bu anlamlı günde Yüce Ata’nın izinden gittiklerini ispatladılar.

Gençlik haftası etkinlikleri 15 Mayıs Çarşamba günü itibariyle okulumuz kampüsünde başlayarak 20 Mayıs Pazartesi gün sonuna kadar devam etti. Öğretmenlerimizin hazırladığı sportif etkinliklerle eğlenen gençlerimiz 100. Yıla yakışır bir programla final yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programımız Genel Koordinatörümüz Erdoğan Özmen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin hazırladığı “Kurtuluşa Yolculuk” adlı gölge gösterisiyle geçirilen sıkıntılı ama sonunda bağımsızlık olan bir hikayeyi gözler önüne serdi. Coşkunun ve eğlencenin hâkim olduğu ve her dakikası dolu dolu geçen kutlamalar; danslar, şarkılar, marşlar, şiirler ve heyecan odaklı gösteriler eşliğinde sürüp gitti.

Türk gençliğinin bu en güzel bayramını tüm TED Konya ailesi olarak yürekten kutluyoruz.

Kolejliler Bayramlarını Doyasıya Kutladılar